ТОРТИ ОТ СВЕТОВНАТА КЛАСИКА

практически курс по сладкарски технологии

ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ по професионално направление: “Хранителни технологии”, професия: “Хлебар-сладкар”,
специалност: “Производство на сладкарски изделия”

 

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ТОЗИ КУРС?

Курса е предназначен за всички, които искат да се развиват професионално в България и в чужбина! За всички, които искат да се научат на тънкостите в СЛАДКАРСТВОТО! За всички, които искат да имат нова професия! За всички които работят по тази специалност, но нямат Диплома! За тези от Вас, които имат собствени сладкарници! За начинаещи и за напреднали в самообучението си! За всички които искат да се преквалифицират, заети или безработни – без значение! Курса на обучение е професионален и завършва с полагане на държавни изпити!

КОЯ Е КРАЙНА ДАТА НА ЗАПИСВАНЕ?

Крайната дата на записване е 06 юни 2023 г.

 

КАКВО ЩЕ ИЗУЧАВАМ?

Обучението се провежда по обновена учебна програма и е в тясна взаимовръзка със съвременните изисквания на бизнеса. Осигурява на курсистите фундаментални знания, умения и компетентности за перспективно развитие на професия сладкар. Фокусирано е върху производството на основните видове сладкарски основи (теста), сладкарски кремове и сиропи, работа с шоколад и карамел, ... както и върху усвояването на основните сладкарски техники и технологии при производството на сладкарски изделия чрез представяне и изработка на торти от световната класика с изключителна популярност сред консуматорите, както в България, така и по света - торта “Сахер”, торта “Естерхази”, торта “Добуш”, торта “Шварцвалд”, Гато мил Креп, Пари Брест, Галет де Роа, торта “Опера”, торта “Red Velvet”, “Морковена” торта, Линцер торта, .... и още Марленка, Медовик.... Чийзкейк и Тирамису, Маркиза, Гараш, Рафаело, Линд и др., (разпределени в четирите части на курса). Освен професионалните технологични знания, курсистите ще натрупат и богата информация за културата на другите народи по света. Всяка от изработваните в курса торти има своя история за произхода си, свързана с любопитни факти от Франция и Италия, Австрия и Унгария, Русия, Нова Зеландия, Австралия .... до отвъд океана. Изключително интересно и с голяма гъвкавост, обучението дава широк периметър на професионална реализация след завършване на курса.

С оглед, професионалния характер на обучението, въпреки че курса е предимно с практическа насоченост включва и теоретична подготовка по модули от дисциплините: “Здравословни и безопасни условия на труд”, “Хигиена на храните” (НАССР), “Суровини и материали при производството на сладкарски изделия” и “Технология на сладкарските изделия” - I част.

След завършване на обучението курсистите ще могат професионално да приготвят пандишпанови, белтъчни, кейкови, медени и маслени основи (теста), разнообразни кремове и сиропи. Ще могат да оформят художествено готовите сладкарски изделия чрез прилагане на различни техники на гарниране с шприц и корнет с кремове, с шоколадови и карамелени глазури, чрез декориране с шоколадови и карамелени орнаменти, чрез сладкарски гриляжи и бароти, и други.

КАКВА Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА КУРСА?

Продължителността на обучението е: 10.06.2023 г. - 02.07.2023 г. (за първа част)

 

ГРАФИК НА ПРАКТИЧЕСКИТЕ ЗАНЯТИЯ:

всяка събота и неделя от 9:00 до 16:00 ч. Обучението се провежда в малки групи до 6 човека.

 

ЗАВЪРШВАНЕ:

Обучението завършва с полагане на държавни изпити по теория на професията и по практика на професията (заплащат се допълнително и се провеждат в делнични дни).

 

КАК СЕ УДОСТОВЕРЯВА ЗАВЪРШЕНОТО ОБУЧЕНИЕ? КАКЪВ ДОКУМЕНТ ЩЕ ПОЛУЧА?

Завършилите курса и успешно положили държавните изпити получават Държавно Удостоверение за професионална квалификация по част от професията по образец и лицензия на Министерство на образованието и науката (МОН) признато и в чужбина (както всяка българска Диплома за завършено образование)!

След завършване на курса всеки желаещ може да продължи обучението си в Академията, като се запише за втора част на този курс, за 2-ро и 3-то ниво по специалността и се дипломира с придобиване на II-ра (най-високата) степен на професионална квалификация по професията и специалността; или да развие знанията, уменията и компетенциите си, като се запише в друг курс от същото или друго професионално направление. За повече информация тел.: 0898 504 307.

 

КОЛКО СТРУВА ОБУЧЕНИЕТО?

Цената на курса е 1203,00 лева 

СПЕЦИАЛНИ ОТСТЪПКИ: курсисти на Академията, успешно завършили обучение по друга специалност и придобили степен на професионална квалификация (II или III), ползват 10% намаление и заплащат 1082,70 лв.

За курсисти на Академията, успешно завършили друго обучение по сладкарскто и придобили удостоверение за професионална квалификация по част от професията, ползват 5% намаление и заплащат 1142,85 лв.

ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: до 24.05.2023 г., включително, и заплащане на цялата такса наведнъж получавате специална отстъпка от 5% и заплащате само 1142,85 лв.

 

КАК ДА СЕ ЗАПИША?

Записването става по електронен път. За целта е необходимо да изпратите имейл на gourmetacademy@abv.bg, като представите следните документи: - ксерокопие на диплома за завършено средно образование или най-малко завършен първи гимназиален етап на основание ЗПУО; - ксерокопие на лична карта; - квитанция за платена такса за обучение; - попълнено Заявление за професионално обучение (по образец); - медицинско свидетелство от личния лекар удостоверяващо, че професия "Хлебар-сладкар" не ви е противопоказна. За допълнителна информация тел.: 0898504307.

КАК ДА ПЛАТЯ ТАКСАТА ЗА ОБУЧЕНИЕ?

Таксата за обучение се заплаща по банков път. Може да се заплати на 2 вноски: 50% при записване и 50% при започване на курса.

 

 

КЪДЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДА КУРСА?

Курса се провежда в професионална работна среда в учебно-тренировъчни и учебно-производствени бази на Академията в гр.София.

 

УНИКАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТВОЕТО БЪДЕЩЕ!

НЕ ПРОПУСКАЙ ДА СЕ ЗАПИШЕШ В КУРСА за СЛАДКАРИ - “ТОРТИ ОТ СВЕТОВНАТА КЛАСИКА"!

Започва от 10-ти ЮНИ!

 

Не се изисква кандидатите да имат предходна квалификация по професията и специалността!

АКАДЕМИЯТА ПРЕДЛАГА И ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ (не в група) ПО ПРОФЕСИЯТА И СПЕЦИАЛНОСТТА. За повече информация - 0898504307.

Консултации с предварително записан час!

 

                                                                     Запиши се в този курс

                                                                     Виж другите предстоящи курсове