МЪФИНИ И КЪПКЕЙКОВЕ

практически курс за сладкари с придобиване на професионална квалификация по част от професията

ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ по професионално направление: “Хранителни технологии”, професия: “Хлебар-сладкар”,
специалност: “Производство на сладкарски изделия”

форма на обучение: съботно-неделна

 

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ТОЗИ КУРС? 

Курса е предназначен за всички, които искат да усъвършенстват сладкарските си умения! За всички, които искат да повишат знанията си по сладкарство! За всички, които искат да надградят придобитите си до момента сладкарски компетенции! - За любители-сладкари. За професионални сладкари. За всички, които развиват собствен бизнес в областа на сладкарството. За тези от вас, които работят на длъжност "Сладкар", но нямат диплома.  За начинаещи и за напреднали в самообучението си! За всички които искат да се преквалифицират, заети или безработни – без значение!

КОЯ Е КРАЙНАТА ДАТА НА ЗАПИСВАНЕ?

Крайната дата на записване е 06.09.2024 г. Броя на местата в курса са лимитирани и при запълването им крайния срок за записване може да бъде съкратен! 

КАКВО ЩЕ ИЗУЧАВАМ? КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА НА ОБУЧЕНИЕТО?

Обучението се провежда по обновена учебна програма и е в тясна взаимовръзка със съвременните изисквания на бизнеса. Осигурява на курсистите фундаментални знания, умения и компетентности за перспективно развитие по професия сладкар. Фокусирано е върху производството на кейкови основи, кремове на маслена основа, сладкарски глазури и гарнировки, и върху изработката на разнообразни мъфини и къпкейкове. Курса е с практическа насоченост, но включва и теоретична част изясняваща и подпомагаща усвояването на основните фактори за получаване на качествени готови изделия - рецептурен състав и технологични режими на обработката на суровините и сладкарските полуфабрикати.

Учебната програма включва: Технология на различните видове кейкови теста; Технология на сладкарските кремове на маслена основа за глазура и декорация; Технология на шоколадовите глазури; Технология на сладкарските украси и гарнировки; Технология на сладкарските изделия - мъфини и къпкейкове; Техники за декорация на къпкейкове с маслени глазури чрез шприцоване на сладкарските кремове; Техники за декорация на къпкейкове със захарни маси (рол-фондан, бадемов марципан, пластичен шоколад и др.); Изработка на захарни украшения (фигурки) за декорация на къпкейкове; Гарниране на мъфини чрез тункване и чрез глазиране; Опаковане и съхранение на сладкарските полуфабрикати. Опаковане и етикетиране, съхранение и изисквания за транспортирането (дистрибуцията) на готовите изделия.  

 

КАКВА Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА КУРСА? КАКЪВ Е ГРАФИКА НА ЗАНЯТИЯТА?

Курса на обучение е с продължителност 54 учебни часа. Провежда се в 3 уикенда (в дните събота и неделя): 21 - 22 септември, 28 - 29 септември и 5 - 6 октомври, от 9:00 до 16:00 ч., в учебно-производствените бази на Академията.

КАК ЗАВЪРШВА ОБУЧЕНИЕТО? КАКЪВ ДОКУМЕНТ ЩЕ ПОЛУЧА?

Курса на обучение е професионален и завършва с полагане на изпити за придобиване на професионална квалификация по част от професията (заплащат се допълнително и се провеждат в делничен ден).  Завършилите курса на обучение и успешно положили изпитите получават държавно Удостоверение за професионална квалификация по част от професията, по образец и лицензия на Министерство на образованието и науката (МОН), признато и в чужбина (както всяка българска Диплома за завършено образование) и Сертификат за завършен Мастър клас

Любители-сладкари, които не желаят да придобият професионална квалификация по професията не полагат изпити. След завършване на курса получават само Сертификат за завършен Мастър клас

След завършване на курса "МЪФИНИ И КЪПКЕЙКОВЕ" всеки желаещ може да продължи обучението си в Академията, като се запише в друг тематичен курс по част от професията или като се запише в курса "Професионален сладкар" за придобиване на втора (най-високата) степен на професионална квалификация по професията и специалността. За повече информация - Учебен отдел, тел.: 0898 504 307.

 

 

КАКВА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ ЩЕ ИМАМ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ТОЗИ КУРС? НА КАКВИ ДЛЪЖНОСТИ ЩЕ МОГА ДА РАБОТЯ?

Завършилите курса на обучение  "МЪФИНИ И КЪПКЕЙКОВЕмогат да заемат длъжности "Помощник - сладкар", "Помощник-пекар", "Помощник - декоратор на сладкарски изделия", "Декоратор на къпкейкове", "Работник в производството на шоколадови и сладкарски изделия" и други.

ЩЕ МОГА ЛИ ДА ЗАПОЧНА СОБСТВЕН СЛАДКАРСКИ БИЗНЕС СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА КУРСА?

За да започнете собствен бизнес в областта на сладкарството е необходимо да завършите професионално обучение с придобиване на втора степен на професионална квалификация по професията като се запишете в курса "Професионален сладкар" или в курса "Професионален сладкар-декоратор".

 

КОЛКО СТРУВА ОБУЧЕНИЕТО?

Цената на курса е 1493,00 лева 

СПЕЦИАЛНИ ОТСТЪПКИ: курсисти на Академията, успешно завършили обучение по професията и придобили втора степен на професионална квалификация, ползват 5% намаление от таксата за обучение.

За курсисти на Академията, успешно завършили друго обучение по сладкарство и придобили удостоверение за професионална квалификация по част от професията, ползват 3% намаление от таксата за обучение.

Лица в неравностойно положение ползват отстъпки до 20% от таксите за обучение.

За обучение на служители, по договор за обучение с работодателя  таксите за обучение са по договаряне, в зависимост от заявения брой лица за обучение.

ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: до 05.09.2024 г., включително, и заплащане на цялата такса наведнъж, всички кандидати ползват специална отстъпка от 10%.

КАК ДА СЕ ЗАПИША?

Записването се извършва по електронен път. За целта е необходимо да изпратите имейл на academy@mirogrand.com , като представите следните документи: ксерокопие на диплома за завършено образование (най-малко средно образование и първи гимназиален етап); ксерокопие на лична карта (от двете страни); попълнено Заявление за ПО по образец (изпращаме по имейл); медицинско свидетелство за записване в професионалното обучение; вносна бележка от банката за платена такса за обучение /всички такси се заплащат по банков път/.

* Любители-сладкари, които не желаят да придобият професионална квалификация по част от професията, изпращат по електронната поща academy@mirogrand.com  само попълнено Заявление по образец (изпращаме по имейл) и вносна бележка от банката за платена такса за обучение. За повече информация - Учебен отдел, тел.: 0898 504 307.

КАК ДА ПЛАТЯ ТАКСАТА ЗА ОБУЧЕНИЕ?

Таксата за обучение се заплаща по банков път. Може да се заплати на 2 вноски: 50% при записване и 50% при започване на курса. За повече информация - Учебен отдел, тел.: 0898 504 307.

Курса "МЪФИНИ И КЪПКЕЙКОВЕ" може да се проведе и в самостоятелна форма (не в група). За повече информация - 0898504307.

 

ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕШ ДА ПРЕВРЪЩАШ ХОБИТО СИ В ПРОФЕСИЯ!

ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕШ ДА ИЗРАБОТВАШ СЛАДКАРСКИ ИЗДЕЛИЯ ЗАДОВОЛЯВАЩИ ИЗИСКВАНИЯТА НА СЪВРЕМЕНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ!

ВРЕМЕ Е ДА ОТГОВОРИШ НА ВЗИСКАТЕЛНОТО ТЪРСЕНЕ НА ТВОИТЕ КЛИЕНТИ!

ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕШ ДА ПЕЧЕЛИШ ОТ ИСТИНСКИ ДОБРО КАЧЕСТВО НА СЛАДКАРСКИТЕ СИ ИЗДЕЛИЯ!

Ела и ти в АКАДЕМИЯ ГРАНД ГУРМЕ!